Bianca Grob | 26 juli 2016

Vorig jaar oktober ben ik gestopt met roken. Dat was heftig! En wat ga je dan doen: snoepen! Met als gevolg dat de kilo’s eraan vlogen! Maar ook toen ik stopte met snoepen bleef mijn gewicht toenemen. Daar werd ik niet vrolijk van. Ik ben toen op dieet gegaan (shakes) en ik ben zelf een beetje gaan sporten (cardio) maar ik viel niet/weinig af. Ik raakte gefrustreerd en ging dus gewoon weer lekker verder met snoepen en ongezond eten. Ik moest het anders gaan aanpakken! Na avonden zoeken op het internet naar verschillende mogelijkheden, kwam ik op de website van Van Es Voeding & Training terecht. Het sprak me aan maar ja… krachttraining… Is dat wel wat voor mij? Kan ik dat wel? Personal training??
Na wat heen en weer mailen ben ik half april gestart. De eerste training was heftig, heel heftig! En toen ik die week thuis wat oefeningen probeerde te herhalen zat ik in zak en as. Was dit het wel? Dit kan ik toch niet! Moet ik wel door gaan? En precies op dat moment appte Mariëlle hoe het ging. Ik appte eerlijk terug dat ik het eigenlijk allemaal even niet wist… Waarop ze reageerde dat het dipje erbij hoort en dat ik gewoon nog even niet thuis moet gaan trainen en dat het echt snel beter zal gaan.
Kop op dus en doorgaan!
En dat heb ik gelukkig gedaan! Niet veel later stond er een rek met gewichten en een bench op mijn zolder. En ik ben zelfs al aan het kijken naar een mooi plekje voor een squat rack.
Ik train een keer per week met Mariëlle en elke week zie ik er toch nog een beetje tegenop omdat ik weet dat ik helemaal afgemat wordt. Maar oh, wat voel ik me daarna super!
De trainingen vliegen voorbij: het gaat elke week beter, ik leer super veel en het is nog gezellig ook (al is ze soms best streng ;)). Ik ben hieraan begonnen met het idee in ieder geval tot aan de vakantie door te gaan en zoveel mogelijk kilo’s te verliezen. Maar ik ben hier nog niet klaar mee! Ik geloof niet dat ik nog zonder de trainingen kan. Ik vertel altijd aan iedereen dat ik niet snap dat mensen verslaafd kunnen raken aan sporten maar nu ik erover na denk ben ik ook verslaafd geraakt. Sinds ik gestart ben heb ik geen training (ook geen thuis training overgeslagen). Desnoods ging ik ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Volgens mij ben je dan ook gewoon verslaafd!
Behalve de trainingen en een training schema voor thuis heeft Mariëlle me ook geholpen aan een goed voeding schema. Geen gek crash dieet maar gewoon gezonder en bewuster eten. Ik kijk zo anders naar eten! Al kan ik natuurlijk nog steeds genieten van al het lekkers maar met mate!
Ik ben in 3 maanden zo’n 12,5 kilo afgevallen. Zonder gek crash dieet en zonder veel frustraties maar met veel meer energie! Dat is een mooi resultaat!
Mariëlle, we zijn nog niet klaar maar ik wil je nu al bedanken voor alles wat je bij mij teweeg hebt gebracht. Je hebt mijn leven echt veranderd!! Bedankt!