Floor Meijers | 8 juni 2017

Na jaren van excuses om niet te sporten, wel de wijntjes te drinken, lekker vet te eten en te snoepen werd ik echt ongelukkig van mezelf en besloot een personal trainer te zoeken om weer in beweging te komen. Ik vond Mariëlles website en na een persoonlijke intake startte ik met een uurtje PT in de week.

Tijdens de personal trainingen kwamen mijn tranen al na de eerste paar oefeningen, zo gefrustreerd en boos was ik op mezelf, ik vond mezelf zo’n slappeling. Mariëlle leerde me terplekke mijn boosheid en frustratie om te zetten in kracht. Ze hielp me uit mijn hoofd en door haar hand telkens op de spier te leggen die ik moest trainen, begreep ik langzaam wat ik moest doen.

Na een paar weken samen trainen kwam ineens de dag waarop Mariëlle zei: “waarom ga jij geen bikinifitness doen, ik denk dat je het kan!” Tuurlijk joh, in deze staat , op mijn 39e???…. als ik naar de foto’s van Mariëlles bikinifitness wedstrijd keek leek dat in ieder geval een extreem onbereikbaar doel! Maar Mariëlle meende het, ze zag mijn potentie en wil om te transformeren dus op de een of andere manier geloofde ik haar en besloot op 1 december 2016 te starten met als doel om op 21 mei 2017 op het podium in Rotterdam Ahoy te mogen gaan staan.

En hoe transformeer je dan in 6 maanden van een moeilijk denkende, bijna veertiger met excuses naar een zelfverzekerde, vrolijke bikinifitness atleet? Gewoon geloven in jezelf en Mariëlle, stoppen met excuses en vol overgave doen wat je moet doen!

Ik ging 5 keer in week krachttrainen volgens een strak schema dat Mariëlle wekelijks aanpaste naar mijn progressie. Daarnaast mocht ik alleen maar “cutten”, vet verliezen dus, want ik moest droog dat podium op! Dat betekende eetpatroon omgooien en macro’s aanhouden. In simpele taal; elke dag groenten, kip, tartaar, magere kwark, extra eiwitten, minder koolhydraten en al helemaal geen wijn, snoep of vette troep meer! “Dat kun jij Floor!” waren de beroemde woorden van Mariëlle dag in dag uit en op de dagen dat ik weer bloedchagrijnig van de honger en spierpijn bij haar stond te trainen, ging ze trots foto’s van “die mooie schoudertjes” maken. Want ze ‘shape-te’ mijn lichaam met succes naar de goede verhoudingen voor het podium.

En toen, na 4 maanden zwoegen en moodswings, kwam het verlossende woord; als je zo gefocust doorgaat kun je het podium halen in mei, ik was zo blij als een kind dat eindelijk zijn eerste smartphone krijgt ?!

Toch was het podium voor mij allang geen doel op zich meer, ik had de benefits van mijn nieuwe gestructureerde leven ontdekt! Krachttraining was leuk en ik werd er steeds beter in, daarnaast deed ik meer dingen in minder tijd en had ik meer energie en focus dan ik ooit gehad had. Ik kreeg een nieuwe baan, ben verhuisd, ging met plezier experimenteren met gezonde baksels en gerechten en kon 3 maten kleiner aan! Dat was het leuke stuk van het hele traject….

Helaas heeft bikinifitness ook een hele pittige kant, vooral de laatste 2 maanden. Je weerstand gaat omlaag, want je eet weinig en traint hard, ik had steeds minder vet te verbranden dus meer honger. Ik kneusde mijn rib tijdens een hevige hoestbui en moest steeds meer aangepast trainen omdat er telkens weer een nieuwe spier tegen overbelasting aanzat. Robin, mijn vriend, heeft het flink te verduren gehad want een bikiniatleet heeft op een gegeven moment een zeer lage irritatiegrens en alleen nog maar interesse in dingen die met het bikinitraject te maken hebben.

En toen was het 21 mei, de dag na Mariëlles 30e verjaardag! Wat was het geweldig, daar stond ik tussen 7 (veel jongere) meiden op het podium te stralen. Doodeng in het begin maar ik kon me er uiteindelijk aan overgeven en gewoon genieten. Ik viel niet in de prijzen maar had echt het gevoel dat ik de hoofdprijs had gewonnen. Ik leefde de dagen erna op een roze wolk en de vloedgolf aan positieve reacties van mensen om ons heen, maar ook van onbekenden was overweldigend. Eindelijk besefte ik echt wat ik samen met Mariëlle heb bereikt, want ze was er voor mij ‘every step of the way’!

Dit transformatietraject is leven veranderend voor mij geweest en daar vertel ik jullie graag meer over in de blog.