Kim van Wijngaarden | 14 december 2017

Al mijn hele leven hockey ik en ben ik 2x in de week op het hockeyveld te vinden. Aan hockey houd je een prima conditie over maar echt ‘strak, fit en sterk’ word je er niet van. Zeker niet als je de 40 inmiddels gepasseerd bent, 2 kids hebt gekregen en je de 3e helft nog net iets leuker vindt dan de rest van de wedstrijd….

Ik wilde er dus een sport naast gaan doen, niet zozeer om gewicht te verliezen maar wel om dat fitte lichaam te krijgen. En dus dook ik het internet op. Er is een hoop aanbod maar 1 site sprong er voor mij meteen uit; die van Marielle van Es. Naast ‘PT’ wordt er een ‘small group training’ aangeboden; trainen op een vast tijdstip, met een vaste (kleine) groep en een vaste trainer. Geen gepomp in een overvolle gym waar de testosteron je om de oren vliegt (tenminste, dat is mijn ervaring) maar met een klein groepje – zeer gemotiveerde – dames een uur lang het uiterste van jezelf vragen. En dat onder de bezielende begeleiding van Marielle.

Met een enorme dosis humor, enthousiasme, drive en energie zet ze iedereen aan het werk en bekijkt ze per persoon wat haalbaar is en waar je misschien net even verder zou kunnen gaan. Als je denkt dat de training afgelopen is en het zweet op je voorhoofd staat, doen we nog even een zogenaamde ‘tabata’. Stuk gaan we. Maar als je dan na een paar weken/maanden in de spiegel kijkt, denk je ‘Dat hebben we toch maar mooi geflikt!!’.

Thanks Marielle, ik train met veel plezier bij je en ga lekker verder de komende maanden, jaren!