Lieke Bloem | 30 maart 2017

Mijn 92dagen programma loopt nu bijna af en wow, wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Trots op het resultaat en overtuigd dat ik dit de rest van mn leven zal blijven toepassen.

Sporten en gezond eten hadden altijd al mijn interesse. Het ontbrak me alleen aan discipline om meer dan 2x per week te sporten. Ik hou ook enorm van lekker eten, daarin was ik vrij mateloos. Ik heb lange tijd gedacht dat ik altijd alles kon eten zonder aan te komen. Helaas gaf de weegschaal steeds vaker iets anders aan, net als mn broeken die steeds strakker gingen zitten en erger, soms niet meer aan gingen.  Er moest iets gebeuren en ik dacht heel goed te weten hoe. Maar oh jee, ik hield t niet vol om niets meer te snoepen, om geen alcohol te drinken, om 3x per week te sporten. Steeds begon ik weer opnieuw, het bekende patroon dus.  Ik had het hier weleens met Mariëlle over. Ze kwam dan altijd met goeie tips, maar ik miste de stok achter deur en ook de kennis.

Toen kwam Mariëlle met het door haar ontwikkelde 92dagen programma. Veel sporten, krachttraining, handvaten om zelf te trainen en heel veel kennis over voeding, calorieën en afvallen. Ik voel me nu bijna zelf een voedingsdeskundige zoveel heb ik geleerd van het programma.  Mariëlle was tijdens de 92 dagen een goeie motivator en steun bij dips. Precies op de goeie momenten kwamen de complimenten, ook als t wat minder ging. Het contact met de andere dames uit de groep hielp mee om door te blijven gaan, want het is echt niet makkelijk om je gewoontes te veranderen.

Door de bewustwording van waarom, wanneer en hoeveel je eet kun je je voedingsgewoontes doorgronden en en gaan aanpassen. Daarbij ben ik 4x per week gaan sporten, gewoon door het te doen en te gaan. Discipline!  Hoe meer ik sport hoe meer zin ik heb om weer te gaan. Ik vond het altijd leuker om buiten te sporten dan binnen, maar inmiddels ben ik de krachttraining in the gym echt gaan waarderen. Mariëlle zorgt ervoor dat je altijd net wat verder gaat dan je zelf zou doen, waardoor je veel sneller progressie maakt. Ik ben me hierdoor zowel fysiek als mentaal veel sterker gaan voelen.

Weekenden vol met borrels, feestjes, verjaardagen blijven lastige momenten, maar ik maak nu keuzes. Taart of toastje, wijn of toetje, 2 bitterballen in plaats van 5.  Op kantoor eet iedereen nu mee met salade tussen de middag. Met 2 kinderen en een man thuis eten we nog steeds hetzelfde, maar ik kijk nu wel naar de hoeveelheden en eet niet meer de restjes van de kinderen op. En geen Tonychocolony meer na het eten…J