Martine Schnitfink | 17 mei 2017

MARTINE’S 92 DAGEN PROGRAMMA: THE BEST VERSION OF ME! 

Afgelopen januari kreeg ik een foto van mezelf onder ogen. Een foto van het kerstdiner, alwaar ik stond te shinen (tenminste, dacht ik toen) in een mooie zwarte glitterjurk. De werkelijkheid was alleen iets minder florissant: die jurk zat als een soort dwangbuis om mijn behoorlijk ontplofte lijf gewikkeld. Reality check! De knop moest om. En niet weer met een veel te streng dieet of halfbakken abonnement op de sportschool. Want daarmee had ik nog nooit blijvend resultaat geboekt. Ik moest mijn leven drastisch beteren.

Dus eind januari, de dag na mijn verjaardag, stond ik bij Mariëlle op de weegschaal. No way back! Vooral de eerste paar weken was het erg wennen. Calorieën bijhouden, zoeken naar de juiste voedingsmiddelen en dan ook nog in een enigszins acceptabele verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast de pittige trainingen, die structureel resulteerden in immense spierpijn. Mariëlle coachte en keek mee vanaf de zijlijn. Gaf complimenten als ik goed m’n best deed en een uitbrander als ik er een potje van maakte. Ook aan haar tips voor de moeilijke momenten (en dat zijn er nogal wat geweest) heb ik veel gehad.

Binnen een maand was ik eigenljk al zo gewend aan m’n nieuwe levensstijl, dat het me steeds minder moeite kostte om betere en gezondere keuzes te maken. En het trainen werd ook steeds leuker naarmate ik meer progressie boekte.

En dan de bekroning op 92 dagen hard werken: min 9 kilo en min 10 cm buikomvang, een lager vetpercentage, meer spieren, meer energie, een betere conditie, veel nieuwe kleding, complimentjes en een heel blij ei (dat ben ik dus)!

En natuurlijk ga ik nog even door… Thanks Mariëlle!